Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

2007-ben jutott el Magyarországra a Sambo, miután egy korábbi sportkapcsolat révén Papp Imre Thai-boksz harcos figyelmét felhívták a rendszer hatékonyságára, mely nagyon megtetszett neki. A magyar versenyző a neki szokatlan szabályok ellenére is  elhatározta, hogy megteremti a hazai meghonosításhoz szükséges körülményeket, és több magyarországon elismert  harcművészt  hívtak  segítségül.

 

Ez az év a „kapcsolatteremtés” éve volt.  Martin Clarke rengeteg információval és tudásanyaggal segített, és az amerikai szövetségtől vizsgaanyag is érkezett, melynek eredményeként a Készenléti Rendőrség edzőtermében elkezdődött a  technikai gyakorlás.

 

 2008. végén hivatalosan is bejegyzés alatt állt, majd  megalakult a Magyar Sambo Harcművészeti Szakszövetség, négy magyarországi harcművészeti klub közreműködésével. Továbbá, Martin Clarke, a Brit Sambo Szövetség elnökének ajánlásával, és támogatásával  a FIAS (Federation of International Amateur Sambo) világszövetség elnökével is felvettük a kapcsolatot..

 

Michail Galperin is  megismertette  elképzeléseit, és felajánlotta szakmai segítségét a stílus magyarországi elterjesztéséhez.

 

2009 tavaszán a szövetség elnöke különbözeti vizsgát tett, majd az International Combat Sambo Union, teljes jogú tagként könyvelte el a Magyar Szövetséget.

 

Ugyanebben az évben, az Ukrán Combat Sambo Szövetség és a Magyar Szövetség között is történt személyes kapcsolatfelvétel Ungváron. Ekkorra sikerült jó kapcsolatot teremteni több országos szövetséggel. 

2010-2011- ben Versenyzőink több, más stílusok által szervezett országos rendezvényen sikeresen indultak.

2012-ben az Orosz szövetség meghívására Moszkvába látogattunk, ahol megbeszélést folytattunk (az Európa bajnokság keretében) a Magyar Szövetség jövőbeli tagságáról az Európai Sambo Szövetségben.

 

 

 

Free Music
Free Music